Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 


Közeleg az absztrakt leadási határideje - 2019.01.31.!

ELÉRHETŐSÉG:

Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság
(Hungarian Society of Paediatric Anaesthesiology and Intensive Care)

Cím: 1146 Budapest, Bethesda u. 3-5.
(Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza)

E-mail: kapcsolat@mgyaitt.hu

Web: www.mgyaitt.hu

Tudjon meg többet rólunk! >>

BANKSZÁMLASZÁM

OTP Bank 11702036-20590620

Tagdíjfizetési információk
ide kattintva >>

ALAPÍTVÁNY

Alapítvány

TOVÁBBI ESEMÉNYEK

További rendezvények

HÍRMOZAIK (Részletek a hír címére kattintva!)

Felhívás határon túli magyar orvosok számára magyarországi szakmai továbbképzésre

GYERMEKKARDIOLÓGIAI ELLÁTÁS NAPJAINKBAN
A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával továbbképző kurzust hirdet határon túli, magyarul beszélő egészségügyi szakemberek számára.
(A rendezvényen lehetőség van hazai kollégák részvételére is.)

Helyszín: Visegrád, Hotel Visegrád.
Időpont: 2019.02.28-03.02.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja a hazai gyermekkardiológia és gyermekszívsebészeti ellátás központja, a gyermekkori szívsebészeti műtétek több, mint 90%-át, a katéterterápiás beavatkozások 100%-át végzi. Sok esetben segítséget nyújt határon túli magyar gyermekek ellátásában, ezt a tevékenységét jelentősen erősíteni szeretné. Ehhez a célhoz kapcsolódik a határon túli gyermekorvosok, gyermekkardiológusok gyermekkardiológiai továbbképzése is.

Elsősorban azokat a szomszédos országokban (Románia, Szerbia, Ukrajna, kisebb mértékben Szlovákia) dolgozó kollégákat szeretnénk meghívni, ahol a gyermekszívsebészeti (és gyermekkardiológiai) ellátás további megerősítésre szorul és személyes kapcsolatok kialakításával ezt elő tudjuk segíteni.

A kurzus tartalma:
A kurzus első felében, másfél nap alatt a gyermekkardiológiai és szívsebészeti ellátás széles spektrumáról ad áttekintést. A betegségcsoportok ismertetése mellett a kezelési megoldásokra, a műtétek optimális idejére, az alternatív katéterterápiás megoldásokra koncentrálunk Szó lesz a ritmuszavarok korszerű kezeléséről, a nagy problémát jelentő pulmonalis hypertoniás gyermekek ellátásáról, illetve a keringési elégtelenség kezeléséről. Bemutatjuk a gyermekszív transzplantációs programunkat, annak eredményeit is. A kurzus során lehetőség lesz későbbi akár kihelyezett konzultációk megbeszélésére, hosszútávú együttműködés első lépcsőinek kialakítására.

Külön öröm részünkre, hogy a 1.5 napos gyermekkardiológiai után további egy napos felnőtt kongenitális szimpózium kapcsolódik a rendezvényhez, melynek során a felnőttkorba átkerült, veleszületett szívfejlődési rendellenességgel gondozott gyermekek további sorsáról kapunk részletes információt. A tervezett továbbképzés ezen második fele is támogatott.

Jelentkezési határidő: 2019. január 31.

A jelentkezések befogadása a pályázati keret mértékéig érkezési sorrendben történik.

Jelentkezni a Magyar Gyermekorvosok Társasága titkárságán Kertész Ildikónál lehet a kertesz.ildiko@bethesda.hu email címen.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásának köszönhetően a kurzus részvételi díját, valamint a határon túlról érkezők számára a szállás és ellátás költségeit a szervezők magukra vállalják.

Információ, jelentkezés és szállásfoglalás:
Jelentkezni a Magyar Gyermekorvosok Társasága titkárságán Kertész Ildikónál lehet a kertesz.ildiko@bethesda.hu email címen a pályázati adatlap elküldésével.

Letölthető dokumentumok:
Gyermekkardiológiai továbbképzés - előzetes program
GUCH vitafórum: Felnőtt veleszületett szívbetegség, PAH, Terhesség és szívbetegség
Jelentkezési lap

4th International Multidisciplinary Paediatric and Neonatal Acute and Critical Care Research Summer School (Bristol, UK (2019.07.25-26.)

The summer school is organised by UWE Bristol and the University of Plymouth. It is endorsed by the European Society of Paediatric and Neonatal Intensive Care and the European Society for Paediatric Research.

Website >>

The two days of the summer school are structured to allow for:

•Personalised learning by a small group of participants and a large group of experienced faculty and research staff.

•Presentation of participants’ projects in safe and facilitated peer group discussions.

•Deepening understanding of methodological approaches to key issues. This is enabled by keynote plenary lectures on key issues, followed by optional elective workshops on methodological approaches or research issues. These sessions are suggested by research level starting from masters level through to early post-doctoral level.

•Providing opportunities for participants to meet and network. This is enabled by coffee/lunch sessions and an evening course meal, as well as an optional photography walk in Bristol’s historic city centre, led by Professor Albarran.

•In the last session there will be room to talk and consider plans for future research collaborations, both on an individual and network basis.

Registration opens on Friday 1 February 2019.

Postoperative pain management in children: Guidance from the pain committee of the European Society for Paediatric Anaesthesiology (ESPA Pain Management Ladder Initiative)

Postoperative pain management in children: Guidance from the pain committee of the European Society for Paediatric Anaesthesiology (ESPA Pain Management Ladder Initiative)
Pediatric Anesthesia 2018; 28: 493-506
Letölthető ide kattintva >>

Az ESPA 2019-től bevezeti a kettős tagság lehetőségét

Az ESPA (European Society of Paediatric Anaesthesiology - http://www.euroespa.com/) 2019-től bevezeti a kettős tagság (joint vagy dual membership) lehetőségét, melynek lényege, hogy a nemzeti gyermekaneszteziológiai társaságok tagjai kedvezményesen (+15 EUR) válhatnak egyidejűleg ESPA taggá is.

A MGYAITT és az ESPA közös célja, hogy a nemzetközi képviseletünket, jelenlétünket javítsuk.

Az ESPA tagság fő előnyei (részletesen: http://www.euroespa.com/members/membership-benefits/>>):
- kedvezményes regisztrációs díj az ESPA éves kongresszusára (2019.09.19-21., Rotterdam - http://www.euroespa.com/congress/2019-rotterdam/ >>)
- ingyenes online hozzáférés a Pediatric Anesthesia folyóirathoz (https://onlinelibrary.wiley.com/journal/14609592>>)

Azon orvos kollégák, akik a dual membershipet szeretnék 2019-re, a 4000Ft-os MGYAITT tagdíjat és az 5000Ft-os (15EUR) dual membership díjat egyben kell befizetniük (9000Ft).
Ennek határideje 2019.02.28., ezután Társaságunk Elnöke (dr. Kövesi Tamás) a befizetők névsorát és a regisztrációs díjat egyben küldi el az ESPA számára. A dual membership tehát 2019 március végétől 2019.12.31-ig érvényes.

A kettős tagsággal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban dr. Kövesi Tamás (kovesi.tamas@pte.hu) áll rendelkezésre.

Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság és a Magyar Gyermeksebész Társaság közös Kongresszusa (Visegrád, 2019.04.25-27.) Közeleg az absztrakt leadási határideje - 2019.01.31.!

Helyszín: Thermál Hotel Visegrád****superior
2025 Visegrád, Lepence völgy 2.

Absztraktbejelentés határideje: 2019.01.31.
Kedvezményes jelentkezés határideje: 2019.02.28.

Részletes információk és regisztráció a Kongresszus weboldalán:
https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/GYAITTGYST19 >>

A gyermeksebészek, valamint a gyermekaneszteziológus- és intenzív orvosok között évek óta beszédtéma egy közös kongresszus megszervezése. A két együtt dolgozó, a munkában egymásra utalt szakág mindennapjaiban ugyanis számos szakmai kérdés vetődik fel, amely kölcsönösen indokolja a másik fél ismeretanyagának bővítését. Ez az igény 2019 tavaszán valósul meg, a Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság és a Magyar Gyermeksebész Társaság közös kongresszusának megrendezésével. A 3 napos rendezvény során lehetőség nyílik a problémakörök gyermeksebészeti és aneszteziológiai/intenzív terápiás szempontjainak megbeszélésével egységes szemlélet és irányelvek kialakítására. A tudományos program összeállításánál a referátumok mellett természetesen számítunk fiatal kollégáink és szakdolgozóink aktív részvételére is.

Bízunk abban, hogy közös kongresszusunk szakmailag sikeres lesz és számos kérdésre ad megnyugtató választ mindkét szakterület számára. A tudományos rész mellett a jó hangulatot színvonalas esti tásasági programok garantálják.

A tanfolyam a Semmelweis Egyetem által SE-TK/2019.I./00308 kódszámon akkreditált szabadon választható továbbképző tanfolyam.
Sikeres tesztírás esetén orvos résztvevők 32 kreditpontot szerezhetnek, s a kreditpontok az OFTEX és GYOFTEX portálokon feltüntetett szakképesítéseknél szakma szerinti pontszámként kerülnek jóváírásra.

A közös kongresszus sikerének reményében üdvözlettel és barátsággal:

Dr. Kövesi Tamás
MGYAITT elnöke

Dr. Vástyán Attila
MGYST elnöke

Nehéz légút tanfolyam (Budapest, 2019.02.27.)

Helyszín: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Barna előadóterem - 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44

További részletes információk, jelentkezés az oftex portálon >>

II. Posztgraduális Gyermek-gasztroenterológiai Tanfolyam (Kecskemét, Four Points by Sheraton, 2019. január 25-26.)

Kedves Kollégák!

Öt éves képzés indult 2018-ban: a gyermekgasztroenterológia és -hepatológia területét 5 részre osztottuk fel, melyből évente egy szeletet járunk körbe, most következik a MÁSODIK!

Várunk minden házi gyermekorvost és gyermek gasztroenterológust interaktív tudással és szeretettel.

Helyszín: Kecskemét, Four Points by Sheraton
Időpont: 2019. január 25-26.

Továbbképzési pontérték:
Gyermekorvosok, háziorvosok, házi gyermekorvosok, gyermek-gasztroenterológusok számára a rendezvény akkreditálása folyamatban van.

Prof. Dr. Veres Gábor
az MGYGT elnöke

Dr. Póta György
a HGYE elnöke

További részletes információk, program, regisztráció a rendezvény weboldalán >>

AEPC Cardiovascular Intensive Care Training Course (Barcelona, 2019.03.14-15.)

Szeretnénk felhívni a kedves Kollégák figyelmét az AEPC (Association for European Paediatric and Congenital Cardiology) által szervezett, 2019. március 14-15-én, Barcelonában rendezendő tanfolyamra (AEPC Cardiovascular Intensive Care Training Course)!

A helyek korlátozott száma miatt mielőbbi jelentkezés javasolt!

Három fiatal résztvevő számára, térítésmentességet is biztosítanak, melyre a drsinghy@gmail.com email-címen lehet pályázni.

Első értesítő >>

További hírek
január
 • H
 • K
 • S
 • C
 • P
 • S
 • V
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31