Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 


Elkészült a végleges program!

ELÉRHETŐSÉG:

Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság
(Hungarian Society of Paediatric Anaesthesiology and Intensive Care)

Cím: 1146 Budapest, Bethesda u. 3-5.
(Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza)

E-mail: kapcsolat@mgyaitt.hu

Web: www.mgyaitt.hu

Tudjon meg többet rólunk! >>

BANKSZÁMLASZÁM

OTP Bank 11702036-20590620

Tagdíjfizetési információk
ide kattintva >>

ALAPÍTVÁNY

Alapítvány

TOVÁBBI ESEMÉNYEK

HÍRMOZAIK (Részletek a hír címére kattintva!)

Közgyűlési meghívó

Tisztelt Tagtársunk!

A Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság éves közgyűlését szokásosan az éves kongresszuson tartjuk. Idén a közgyűlésre a MGyAITT és MGyST közös kongresszusán 2019.04.26-án pénteken, 17:35 órától kerül sor.

A közgyűlés napirendi pontjai:
• Tekulics emlékelőadás - Dr. Sápi Erzsébet
• Beszámolók (Elnök, Pénztáros, Felügyelő Bizottság, Alapítvány)
• Egyéb aktuális kérdések

A közgyűlés helyszíne: Thermál Hotel Visegrád (2025 Visegrád Lepence völgy 2.) Achát+Smaragd+Opál rendezvénytermek (Workshop termek) a -1. szinten.

Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen lenne, úgy azt 18:00-kor megismételjük, a jelenlévő tagok számától függetlenül.

Üdvözlettel:

Kövesi Tamás elnök, Hauser Balázs titkár
Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság

Euroespa Rotterdam 2019

Megnyílt az online absztrakt beküldés és a regisztráció a 2019.09.19-21. között Rotterdamban megrendezésre kerülő EUROESPA kongresszusra.

Important dates


Fontos határidők:
Absztraktbejelentési határidő: 2019.06.01.
Kedvezményes jelentkezés határideje: 2019.06.24.

További részletes információk, regisztráció és absztraktbejelentés: rendezvény weboldalán

Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság és a Magyar Gyermeksebész Társaság közös Kongresszusa (Visegrád, 2019.04.25-27.) - Elkészült a végleges program

Helyszín: Thermál Hotel Visegrád****superior
2025 Visegrád, Lepence völgy 2.

Végleges program

További részletes információk és regisztráció a Kongresszusra a szervező weboldalán:
https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/GYAITTGYST19

Online jelentkezés workshopra

A gyermeksebészek, valamint a gyermekaneszteziológus- és intenzív orvosok között évek óta beszédtéma egy közös kongresszus megszervezése. A két együtt dolgozó, a munkában egymásra utalt szakág mindennapjaiban ugyanis számos szakmai kérdés vetődik fel, amely kölcsönösen indokolja a másik fél ismeretanyagának bővítését. Ez az igény 2019 tavaszán valósul meg, a Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság és a Magyar Gyermeksebész Társaság közös kongresszusának megrendezésével. A 3 napos rendezvény során lehetőség nyílik a problémakörök gyermeksebészeti és aneszteziológiai/intenzív terápiás szempontjainak megbeszélésével egységes szemlélet és irányelvek kialakítására. A tudományos program összeállításánál a referátumok mellett természetesen számítunk fiatal kollégáink és szakdolgozóink aktív részvételére is.

Bízunk abban, hogy közös kongresszusunk…

Gyermekmentős szerdák – 2019 (egész éves program)

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat (https://www.gyermekrohamkocsi.hu/) által szervezett előadás-sorozat éves beosztása megtekinthető ide kattintva

Figyelem, az előadáshoz történő személyes részvételhez minden alkalommal online regisztráció szükséges, az értesítő levelezőlistán megadott módon!

Lehetőség van az előadások online élő vagy utólagos megtekintésére a Gyermekrohamkocsi YouTube csatornáján: https://www.youtube.com/user/szentmartongymento

ESA webinar Residual Neuromuscular Paralysis témakörben

Az ESA újabb ingyenes webinar-t hirdet meg "Residual Neuromuscular Paralysis" témakörben, amely a gyermekanesztéziában és gyermekintenzív ellátásban tevékenykedőknek is érdekes lehet.
Dátum: 2019.05.09. 18:00-19:00
https://academy.esahq.org/esa/2019/live-activity/257672

GAS vizsgálat eredményeit bemutató cikk a Lancetben

A Lancet folyóiratban hozzáférhető az első randomizált-kontrollált, csecsemőkori anesztézia idegrendszeri fejődésre gyakorolt hatását vizsgáló "GAS" vizsgálat eredményeit bemutató cikk:
Neurodevelopmental outcome at 5 years of age after general anaesthesia or awake-regional anaesthesia in infancy (GAS): an international, multicentre, randomised, controlled equivalence trial

Az ESA kommentárja és a cikk konklúziója a vizsgált populációban a röviddel 1 óra alatti időtartamú csecsemőkori anesztézia biztonságossága mellett szól, ugyanakkor a további zajló vizsgálatok eredményei és egy hivatalos állásfoglalás szükségesek lennének a tisztánlátás érdekében.
https://www.esahq.org/about-us/the-esa/esa-news/2018/general-anesthesia-is-unlikely-to-have-lasting-effects-on-the-developing-brains-of-young-children/

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(18)32485-1/fulltext

MAITT Továbbképző Napok és Nemzeti Kongresszus, ANESZTEXPO 2019.

Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégeink!

A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság szervezésében 2019 tavaszán 47. alkalommal kerül sor az aneszteziológia és intenzív terápia területén, Magyarországon a legnagyobb számú szakembert mozgósító kongresszus megrendezésére.

A kongresszus résztvevőit idén a MAITT újjáalakult Vezetősége köszönti. Évtizedünk ciklusainak vezetőségei komoly alapokat lefektető elnökségektől vették át a stafétabotot. Új dinamikus szemléletüknek köszönhetően hatékony csapatmunka, új ötletek és irányvonalak hazai összefogása alakult ki. A Társaság anyagi helyzete az elmúlt évtizedben megszilárdult. Az új vezetőség célja immár a MAITT bekapcsolása a nemzetközi tudományos, oktatási és klinikai áramlásba. Fontos szempont a fiatal aneszteziológusok képzésének támogatása, motiváló önfejlesztési lehetőségek teremtése.

Ezen gondolatok jegyében a kongresszus igényes program-palettájára új témakörök, aktualitások és érdekességek kerültek fel. A "Testvér-társaságok bemutatkozása" során a környező országok Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaságainak kiemelkedő és hiteles előadói hoznak egy-egy aktuális megvitatásra érdemes klinikumi témát. A szekció egyben lehetőséget teremt jövőbeni együttműködés, közös programok kidolgozására.
Szakorvosjelöltjeink és fiatal kollégáink segítése, tájékoztatása és motiválása a célja az "Amit egy szakorvosjelöltnek tudnia kell - Kerekasztal megbeszélés", "A jövőbeli oktatás lehetőségei az anesztéziai és intenzív terápiás szimulációban"…

HUHA - Honvédos Ultrahang Konferencia (Budapest, 2019.03.04-06.)

Helyszín: Stefánia Palota
Időpont: 2019. március 4-6.

Kedves Kollégák!

Kollégáinkkal együtt egy újszerű kezdeményezésre hívjuk Önöket: legyenek részesei a Magyarországon elsőként megrendezett aneszteziológiai ultrahangos konferenciának! Az újszerűség nem is elsősorban a témának szól – bár eddig ez sem kapott önálló kongresszust –, hanem annak, hogy egy valóban interaktív kommunikációval fogjuk majd bevonni a hallgatókat, remélve azt, hogy ezzel tudjuk a legtöbb tudást átadni a résztvevőknek.

A kongresszus neve HUHA, ami a rácsodálkozás szava mellett egy rövidítést takar: Honvédos UltraHAng konferencia. A Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya hagyományosan erős képzőhelye volt a regionális anesztéziának, aminek az elmúlt években az ultrahang megjelenése új lendületet adott. A HUHA felkért előadói az osztályunk dolgozói mellett jól ismert országos szaktekintélyek, valamint kitűnő nemzetközi előadóink is lesznek. Az előadók kiválasztásának legfontosabb szempontja a szakmai hozzáértés volt – biztosak vagyunk benne, hogy a kongresszus sikerét ez garantálja.

A konferencián a hangsúly az interakción lesz: az előadók között, illetve az előadók és hallgatók között is. Hiszünk abban, hogy a különböző vélemények ütköztetése tanulságosabb, mint a hagyományos tantermi előadások. Ennek megfelelően lesz sok kerekasztal-beszélgetés, lesznek pro-con viták, esetismertetések, ultrahangos kivetítés. A résztvevők…

További hírek
április
 • H
 • K
 • S
 • C
 • P
 • S
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 29
 • 30