Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Nutrition Day 2023 – Intenzív osztályok

A hír kategóriája: Általános

A cikk kelte: 2023.09.15.

MGYAITT

Az Európai Táplálási Társaság (ESPEN) idén is megrendezi népszerű, világméretű felmérését a kórházi ellátásban részesülő betegek táplálásáról. A Nutrition Day nevű vizsgálat 2006 óta az év egy kitűzött napján, keresztmetszeti jelleggel felméri a résztvevő osztályokon ellátott betegek állapotát, táplálását és kimenetelét. A vizsgálatban több, mint 70 ország vett már részt értékes adatokkal járulva hozzá a klinikai táplálás munkájához helyben és nemzetközi szinten is.

 


A vizsgálati nap 2023-ban november 9-e lesz, amelyhez szeretnénk, ha idén minél több hazai Intenzív osztály csatlakozna! A korszerű szakmai kialakítású és igényesen dokumentált vizsgálat lehetőséget ad osztályos audit készítése mellett a hazai és nemzetközi eredmények összehasonlító vizsgálatára is. Biztatunk minden intenzív osztályt, hogy használja ki a lehetőséget!

 

Tájékozódás, regisztráció a vizsgálat honlapján keresztül lehetséges (www.nutritionday.org).

 

https://www.nutritionday.org/en/hospitals-intensive-care-units-.nursing-homes/intensive-care-units/who-can-participate/index.html

 

A vizsgálati dokumentumok magyar nyelven is elérhetők!

 

A Nutrition Day nemzeti koordinátora:

 

Dr. Nardai Gábor PhD, egyetemi docens (Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ, Semmelweis Egyetem), aki szintén kereshető a vizsgálattal kapcsolatos kérdésekkel.

Elérhetősége: nardai@hotmail.com.

 

Csatlakozzunk minél többen a vizsgálathoz!