Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Betegtájékoztató

Gyermekorvosi ügyeletek a fővárosban


gyogyhirek.hu/gyermekugyeletek/

Országos ügyelet kereső


gyermeksos.hu

Páciens tájékoztató anyagainkKedves Szülő!

A műtéti beavatkozás folyamán az aneszteziológus (altató, érzéstelenítő) orvos és szakasszisztens biztosítja gyermekének a teljes fájdalommentességet, az optimális élettani funkciókat és a lelki megterhelés kiküszöbölését.
Az orvostudomány mai állása szerint az érzéstelenítés módját a műtéti beavatkozás jellege és a gyermek állapota (pl. krónikus betegség, gyógyszerszedés stb.) alapján választjuk meg, szem előtt tartva a beteg biztonságát.

A gyermeket altatás előtt kivizsgáljuk:
- fizikális vizsgálatot végzünk,
- laboratóriumi vizsgálatokat,
- szükség esetén célzott konzíliumokat kérünk.

A műtét és az altatás előtt pszichés és gyógyszeres előkészítést alkalmazunk, hogy oldjuk a gyermek szorongását.
A beavatkozás előtt legalább 4 órán keresztül a gyermek nem táplálkozhat, mert altatott állapotban a gyomorból visszacsorgó táplálék félrenyelést okozhat.
Az altatást vénába adott gyógyszerekkel és maszkon, vagy a légutakba helyezett csövön keresztül altatógázokkal végezzük. A gyermek élettani funkcióit az altatás közben az altató orvos és szakasszisztens folyamatosan ellenőrzi.

A beteget már ébredező állapotban kíséri ki az altató személyzet a műtőből és átadja az állapotának megfelelő osztályra.

Az altatás és a műtét is bizonyos kockázattal járhat, melynek felismerése és elhárítása a mi feladatunk, melyhez lehetőségeink adottak.

Azonban Ön is hozzájárulhat gyermeke biztonságának fokozásához, zavartalan altatásához és gyors felgyógyulásához azzal, hogy tájékoztatja az altató orvost gyermeke esetleges lázas, hurutos betegségéről, tartósan szedett gyógyszereiről, egy hónapon belül kapott védőoltásáról, ismert allergiás betegségéről, étel érzékenységéről, gyógyszer túlérzékenységéről. Ezek az információk az altatás biztonságát és a szövődmények elkerülését segítik elő.

Kérdéseivel forduljon bizalommal az altató orvoshoz, mielőtt a beleegyezési nyilatkozatot aláírja!

Dokumentum címe

Típus

Dátum

Publikus dokumentumok

Betegtájékoztató, hozzájáruláspdf2010.03.18.


Újabb hiánypótló mű készül a MEDICINA műhelyében!
Megjelenés előtt már megrendelheti „A gyermekaneszteziológia elmélete és gyakorlata” című könyvet 20% kedvezménnyel, ingyenes szállítással, április 26-ig!

A 2014 májusában a Medicina Kiadó gondozásában megjelent nagysikerű „A gyermekintenzív ellátás elmélete és gyakorlata” (szerk: Ujhelyi Enikő) c. könyv kedvező fogadtatása alapján a Kiadó lehetőséget adott a folytatásra. A széles körben elismert, nagy gyakorlattal rendelkező szerkesztők vezényletével multidisciplináris, elkötelezett hazai szerzőgárda (több mint 30 szerző!) dolgozik a gyermekaneszteziológia legújabb ismereteit bemutató szakkönyvön.
A gazdagon illusztrált, magyar nyelven hiánypótló könyv 9 tematikus részben, több mint 70 fejezetben tekinti át a korszerű gyermekaneszteziológia legfontosabb területeit.

További részletek, megrendelés a Kiadó honlapján >>